GRATIS VERZENDING BOVEN €50 IN NL & ALTIJD PLASTICVRIJ VERPAKT


HOE HET BEGON

Loeze is ontstaan uit de liefde voor lekkere zeep en natuurlijke ingrediënten. Toen ik, Loes Heesakkers, jaren geleden ontdekte hoe en waarvan de meeste (fabrieks-) zeep wordt gemaakt, schrok ik daarvan. We zijn met elkaar op weg naar een duurzame samenleving en tóch smeren we nog dagelijks synthetische zeep (uit plastic flessen!) op onze huid. Dat moet anders vond ik.

Er volgde een lange zoektocht naar de meest pure vorm van zeep. Daarbij ging ik ook een keer zelf aan de slag om zeep te maken, gewoon in mijn eigen keuken. Ik gebruikte alleen natuurlijke ingrediënten en wat bleek? Die zeep was superzacht en verzorgend!

Honderden proeven en studies later heb ik mijn eigen unieke formule gevonden: een mooie zeep zonder synthetische middelen zoals schuimverbeteraars en conserveringsmiddelen. Een zeep die helemaal natuurlijk is, zacht aanvoelt, lekker ruikt en die écht werkt voor jou en onze planeet.

Met mijn onderneming Loeze verwezenlijk ik nog een droom. Met een klein team werken we iedere dag aan de producten en het verpakken ervan. Zo creëert Loeze kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.OVER LOEZE ZEEP

Iedere zeep van Loeze heeft een eigen kleur, geur en functie: van diep zuiveren, rustgeven en stimuleren tot scrubben. Gemaakt met een ´feel-good' beleving in gedachten: goed voor jezelf en je omgeving zorgen, even relaxen en je zintuigen prikkelen.

Het echte geheim? 100% natuurlijk en traditioneel handgemaakt.

Loeze zeep heeft een basis van olijfolie: dé koning onder de zeepmaker-oliën. Onze biologische olijfolie is mild, bevat veel vitaminen en houdt je huid soepel. Aangevuld met premium vetten zoals biologische sheaboter en met zuivere etherische oliën, zijn de zepen een feestje voor je huid en je zintuigen.

De strakke, geometrische vorm verwijst naar traditionele zeep en past perfect in je hand. Maar je mag er natuurlijk ook alleen naar kijken of aan ruiken. Dat doe ik zelf ook nog steeds graag.


Old school
De methode waarmee Loeze zeep gemaakt wordt, bestaat al honderden jaren. Maar tegenwoordig zijn er alternatieve manieren om zeep goedkoper te produceren. Helaas wordt hierbij de glycerine, een natuurlijke vochtinbrenger, vaak afgeroomd en vervangen door synthetische middelen.

Bij Loeze wordt niets afgeroomd. De zeep zit bomvol natuurlijke glycerine en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. En omdat de ingrediënten tijdens het maakproces bij Loeze nauwelijks verwarmd worden, blijven hun goede eigenschappen bewaard. En dat merk je! Zo is old school helemaal van deze tijd.